Gastblog Stucwerkexpert Afbouw Slegers
16 maart 2023 
2 min. leestijd

Gastblog Stucwerkexpert Afbouw Slegers

Het regelen van de aankleding is één van de laatste haltes bij de aankoop van een nieuwbouwwoning, de tuin daargelaten. De zwarte keuken met marmeren blad, de badkamer met stand alone bad, felbegeerde matzwart badkamergarnituur en maatwerk kastenwand stonden bovenaan de wensenlijst. Net als de garage met genoeg plek voor mountainbikes, motoren, sportartikelen en andere hobby’s. Alles is tot de puntjes uitgedacht, maar een duurzame afwerking van wanden en plafonds wordt nog vaak vergeten….

Goed advies voor het beste eindresultaat

Aan het einde van de rit wordt pas nagedacht over de wandafwerking. En, als het eenmaal zover is, dan zien we bij Afbouw Slegers vaak dat er wordt bezuinigd op deze afwerking, Daardoor worden helaas onnodige minder duurzame keuzes gemaakt. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij nieuwbouwkopers goed adviseren zodat dit ze niet overkomt! In deze gastblog stellen wij ons graag voor en geven wij alvast een paar tips over de mogelijkheden voor het laten verzorgen van stucwerk.

Specialist in stucwerk

Afbouw Slegers is een echt Brabants afbouwbedrijf uit Best met vele specialisaties, zoals latexspuitwerk, dunpleisterwerk en spackspuitwerk. Afbouw Slegers is de laatste jaren uitgegroeid van enkel spuitwerkbedrijf tot een heus afbouwbedrijf met 12 vaste werknemers en een flexibel inzetbare pool van ZZP’ers. Het werkgebied behelst heel Nederland, delen van België en delen van Duitsland. Sinds 2022 is er een showroom van 100 m² aan toegevoegd, zodat geïnteresseerden het stucwerk kunnen zien én voelen. Mocht je eens langs willen komen voor een vrijblijvend gesprek of gewoon om onze showroom te bekijken, maak dan gerust een afspraak via onze website. De koffie staat natuurlijk klaar!

Goedkoop is duurkoop

Dat is en blijft een eeuwenoud en vooral bekend gezegde in de Nederlandse samenleving én niet voor niets! Ons eerste advies, kies alsjeblieft niet voor goedkoop. Regelmatig hoor je mensen over zoiets als renovliesbehang, met de gedachte om er later nog overheen te laten stuken of te dunpleisteren. Helaas, dit is niet meer mogelijk en al het behang moet weer worden verwijderd voordat er een stukadoor aan de slag kan. Een tijdelijke oplossing dus die ergernis en gedoe geeft, veel tijd kost en bovendien een hoop extra centen.

“Jarenlang plezier met duurzaam stucwerk!”

Toch niet zo duur als je zou denken!

Een andere tip is dus om vooral te denken in mogelijkheden, kijk wat allemaal wel mogelijk is binnen het budget. Niet heel de woning hoeft bijvoorbeeld direct gedunpleisterd te worden. Op de eerste verdieping kan ook spackspuitwerk prima volstaan en de zolder kan ook best nog even wachten. Samen met jou proberen wij tot een duurzame oplossing voor stucwerk te komen waar je jarenlang plezier van hebt.

Collectief inkopen

Een derde en laatste tip is om te proberen om vroegtijdig in het nieuwbouwproces een collectief op te starten. Samen met een aantal buurtgenoten in de betreffende projectfase in jouw nieuwbouwwijk kies je dan één partij om het stucwerk te laten verzorgen. Voor het stukadoorsbedrijf een stuk efficiënter werken en daardoor ook vaak fikse kortingen voor jullie!

Tot slot 

Maak gebruik van alle kennis die wordt gedeeld op dit mooie nieuwbouw platform en probeer vooral te genieten van de bijzondere ervaring van het realiseren van jullie nieuwbouwwoning. Laat je niet gek maken door alle goedbedoelde adviezen in de omgeving, maar kies vooral wat goed voor jullie voelt ;-)

Meer weten over stucwerk? Neem een kijkje op onze website en hopelijk tot snel in onze showroom!

Met vriendelijke groet,
Team Afbouw Slegers