Gastblog interieurontwerp expert Mae Design
27 maart 2023 
4 min. leestijd

Gastblog interieurontwerp expert Mae Design

Yes, het is bijna zover! De nieuwbouwwoning is bijna af en de dag van oplevering nadert. Alle grote beslissingen zijn genomen en je kunt je nu volledig focussen op het inrichten! Dit zijn vaak de laatste meters en het leukste gedeelte voor velen. Maar ook deze fase kan behoorlijk wat spanning brengen. Want ook hier moeten weer ontzettend veel keuzes worden gemaakt in stijl, kleuren, materialen en meubilair. Bij nieuwbouw is het vaak de grootste uitdaging om te zorgen dat het een mooi geheel wordt en dat de woning warmte en persoonlijkheid krijgt. Van deze vraagstukken gaat ons hart bij Mae Design sneller kloppen. Kleur kiezen, praktisch indelen, sfeer aanbrengen én dit visueel maken; Dat is onze expertise. In dit gastblog vertellen we je graag wie we zijn, wat we doen en wat onze drijfveer is!

Woonwensen inventariseren

Mae Design is een online interieurontwerpstudio waar design, expertise en een luisterend oor samenkomen om een ruimte om te toveren tot een belevenis. En vooral dat laatste is een belangrijk speerpunt in onze filosofie: want ondanks dat alles online verloopt, is het belangrijk dat wij jou en jouw woonwensen écht leren kennen. We gaan immers voor jouw thuisbasis aan de slag. Een plek wat een gevoel van warmte, geborgenheid en veiligheid in je moet aanwakkeren. Het is onze missie om een interieur te ontwerpen wat jou raakt en je persoonlijkheid weerspiegelt. Geen doorsnee ontwerp, maar voor iedere klant uniek. 

Waarom zou je een interieurontwerper inschakelen?

Een interieurontwerper inschakelen. Ik hoor je denken: “Dit hele project kost allemaal al genoeg, is dit niet zonde van het geld? Zonder advies redden we het vast ook wel...” Het inschakelen van een interieurontwerper komt daarom vaak op de laatste plek te staan. Toch kan het bij een nieuwbouwwoning een goed idee zijn om al in het begin van het nieuwbouwproces een expert in te schakelen. Het zorgt namelijk voor de kers op de taart van je nieuwbouwavontuur en kan je uiteindelijk ook flink geld besparen.


Hieronder geef ik je vier redenen waarom een interieurontwerper de investering meer dan waard is:

1. Optimalisatie van de ruimte

Als interieurontwerpstudio helpen we je bij het optimaliseren van de beschikbare ruimte in je nieuwe woning. We kijken naar je levensstijl en behoeftes en maken op basis hiervan verschillende indelingen. Vervolgens geven we je advies over hoe je de beschikbare ruimte het beste kunt benutten en welke meubels en accessoires het beste passen bij de indeling van je huis.

2. Stijladvies

Een interieurontwerper kan je helpen bij het bepalen van de stijl van je nieuwe woning en je adviseren over welke kleuren en materialen het beste passen bij jouw smaak en levensstijl. Ze kunnen je ook helpen bij het vinden van meubels en accessoires die passen bij de stijl van je nieuwe huis.

3. Fotorealistische 3D-visualisaties

Als interieurontwerp- en 3D-visualisatiestudio maken wij alle mogelijkheden en gemaakte keuzes visueel door middel van fotorealistische 3D-impressies. Hierdoor stap je je droominterieur digitaal binnen en zie je al je ideeën vóórdat er knopen worden doorgehakt omtrent aanpassingen in de plattegrond en dure meubels.

TIP
Bij een nieuwbouwwoning is het raadzaam om een interieurontwerp te laten maken vóór je het meer- en minderwerk definitief maakt! Waarom? Dat leggen we je heel graag uit in dit kennisartikel.

4. Budgetbeheer

Ten slotte kunnen we je ook helpen bij het beheren van je budget voor je nieuwe woning. We kunnen je adviseren over waar je het beste geld aan kunt besteden en waar je kunt besparen zonder in te leveren op kwaliteit of stijl.


"Een interieurontwerper haalt het maximale uit jouw nieuwbouwhuis en zorgt voor een passend ontwerp binnen jouw budget!"


Kortom, het inhuren van een interieurontwerper ruimschoots vóór de oplevering van een nieuwbouwwoning kan je helpen om het maximale uit je nieuwbouwhuis te halen en ervoor te zorgen dat het perfect past bij jouw smaak, stijl, levensstijl en budget. 

Stel je eigen pakket samen

Wellicht heb je zelf al een idee wat de indeling wordt, maar vind je het kiezen van kleuren of meubels een grote uitdaging en heb je moeite met het creëren van een warm geheel. Omdat one size fits all bij interieurdesign volgens ons niet op gaat, kun je bij Mae Design je eigen interieurpakket samenstellen. Op onze website staat bij iedere bouwsteen de investering per ruimte beschreven, zodat je direct weet waar je aan toe bent. Wel zo overzichtelijk!

Bij Mae Design heb je de keuze uit de volgende bouwstenen:

  • 3D-visualisaties interieurontwerp
  • 2D-indelingen
  • Kleur- en materiaalplan
  • Meubelplan
  • Lichtplan
  • Ontwerp van een meubel op maat

Heb je zelf al goed voor ogen wat je wilt, maar wil je dit graag voor je zien? Je kunt bij Mae Design ook al je eigen ideeën laten visualiseren in 3D, voordat je grote beslissingen neemt. Aan de hand van dit ontwerp kun je zelf aan de slag om het allemaal in het echt te (laten) realiseren.

Kennismaken met Mae Design

Ben je na het lezen van deze gastblog enthousiast geworden, maar heb je nog niet helemaal helder welk pakket bij je past? Of wil je eerst even kennismaken om te zien of we een klik hebben? Dat kan allemaal! We maken graag eens kennis met je en via deze link kun je een kennismakingsgesprek inplannen. Uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend! Voor meer informatie ben je van harte welkom op onze website!

Tot slot

Superleuk dat wij bij de Nieuwbouw Community onze kennis mogen delen en je meer mogen vertellen over het geweldige vak interieur ontwerpen. Ben jij een interieurliefhebber en ga je toch eerst liever zelf aan de slag met het inrichten van je nieuwbouwwoning? In dit kennisartikel geven wij je alvast enkele tips ;-)

Met vriendelijke groet,
Team Mae Design
Marie-Louise