Gastblog tuinontwerpexpert Patrick Veenstra
23 maart 2023 
2 min. leestijd

Gastblog tuinontwerpexpert Patrick Veenstra

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning moet alles kloppen. Maar wat nog wel eens vergeten wordt is de tuin, met name het nadenken over de inrichting en het reserveren van het budget hiervoor. Terwijl dit de plek is waar je met familie en vrienden samenkomt en waar kinderen vaak hun eerste stapjes zetten. Bij Patrick Veenstra Tuinontwerp geloven we dat de tuin misschien wel één van de meest belangrijke elementen is van een nieuwbouwwoning. Het is dan ook onze passie om jouw woning te voorzien van een prachtige tuin waar het hele jaar door geleefd, gespeeld en genoten kan worden!

De meerwaarde van een tuinontwerp voor nieuwbouwkopers

Een mooie en vooral praktisch ingerichte tuin is van onschatbare waarde bij nieuwbouw, maar ook bij alle andere woningen. Allereerst versterkt een strak tuinontwerp het woonplezier, zeker in de zomer wanneer jouw tuin dient als tweede huiskamer. In een tuin wordt door kinderen gespeeld en door volwassenen uitgerust na een lange dag werken. Een goed tuinontwerp geeft dan niet alleen zoveel meer woongenot, maar geeft ook direct meerwaarde aan je woning.

Patrick Veenstra Tuinontwerp

Deze nieuwe omgeving verdient dan ook alle zorg en vooral een ontwerp dat echt past bij de situatie van de nieuwe bewoners en aansluit op hun wensen! Patrick Veenstra Tuinontwerp houdt zich landelijk bezig met professioneel tuinontwerp voor onder andere nieuwbouwwoningen. Een zo efficiënt mogelijke indeling van de tuin is één van onze specialiteiten. Zo creëren we ruimte voor sport en spel, maar zijn er ook genoeg rustige plekjes in de tuin te vinden om tot rust te komen. We vinden de perfecte balans tussen ruimtelijk, praktisch en compact.

 “Geen vage schetsen, maar een compleet realistische conceptweergave waar de hovenier zo mee aan de slag kan!”

Hoe wij te werk gaan bij Patrick Veenstra Tuinontwerp

Een tuin laten ontwerpen doe je natuurlijk niet iedere week. Hieronder leggen wij graag uit hoe het ontwerpproces van tuinwensen naar realisatie precies verloopt.  

Wensen, eisen en verwachtingen
Allereerst gaan we vrijblijvend kennismaken via een videogesprek. Zo komen we te weten wat de exacte wensen en verwachtingen voor de tuin zijn. Wat wil je allemaal in de tuin kunnen doen, welke beplanting vind je mooi en waar moet de tuin minimaal aan voldoen. In dit kennismakingsgesprek geven wij ons advies over dingen waar je zelf misschien niet aan had gedacht. Ook bespreken wij welke richting het ontwerp ingaat en welke stijl het meekrijgt, denk aan strak, modern, klassiek of Engels.

Benieuwd uit welke tuinstijlen en tuinbeplanting je allemaal kunt kiezen voor jouw nieuwbouwtuin? Lees dan de kennisartikelen in de Kennisbank.

Ontwerpfase
Pas als wij een goed beeld hebben van wat je zoal verwacht van het tuinontwerp gaan we aan de slag. Zoals iedere goede ontwerper maken we niet slechts één ontwerp, maar meerdere iteraties. We betrekken je dan zoveel mogelijk bij het proces, tussendoor kun je feedback geven en bijsturen waar nodig. Persoonlijk contact is hierbij erg belangrijk om een goed eindresultaat neer te zetten!

Afronding
Er worden steeds gedetailleerdere ontwerpen gemaakt. In onze fotorealistische 3D-software kun je precies zien hoe de tuin eruit komt te zien. Geen vage schetsen, maar een compleet realistische conceptweergave. Zo gauw we groen licht hebben, gaan we alles tot in detail uitwerken en ontvang je zo snel als mogelijk een eindresultaat. Een hovenier weet met dit ontwerp alles wat ze moeten weten, zodat de tuin helemaal naar wens en volle tevredenheid aangelegd kan worden!

Tot slot

Heel fijn dat wij bij de Nieuwbouw Community onze kennis over tuinen mogen delen. Bij Patrick Veenstra Tuinontwerp kunnen we dan ook niet wachten om je te helpen met de realisatie van jouw nieuwbouwtuin. We zorgen voor een snelle afwerking en kunnen binnen enkele weken al een ontwerp klaar hebben. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen of zoek je misschien nog meer inspiratie? Je bent van harte welkom op onze website en neem dan gerust contact met ons op!

Met vriendelijke groet,
Team Patrick Veenstra Tuinontwerp