Hoe vind ik leveranciers voor mijn nieuwbouwwoning?
13 maart 2023 
2 min. leestijd

Hoe vind ik leveranciers voor mijn nieuwbouwwoning?

Tijdens het hele nieuwbouwproces kom je als nieuwbouwkoper allemaal verschillende experts tegen. Zo ontmoet je onder andere de financieel adviseur, nieuwbouwmakelaar, interieurstylist, tuinontwerper, keuken- en badkamer adviseurs, kopersbegeleider, bouwkundige, verhuizer, hovenier en de specialisten voor de wand- en vloerafwerking, raamdecoratie en woninginrichting. Maar hoe vind je nu de juiste leveranciers voor het realiseren van jouw nieuwbouwwoning? In deze blog vertel ik je er graag meer over!

Vroegtijdig inschakelen

Allemaal experts met hun eigen expertise, ze weten er echt alles over te vertellen. En dat is fijn, want zo krijg je als nieuwbouwkoper gedegen advies van de echte specialist! Soms zijn ze al betrokken vanuit het nieuwbouwproject, anderen mag je zelf regelen. Mijn advies is altijd om de experts tijdig in te schakelen, zodat tijdens het hele proces bewuste keuzes kunnen worden gemaakt en het budget efficiënt kan worden ingezet. Van begin tot eind.

Woonwensen en budget

Voordat je op zoek gaat naar de benodigde experts, is het raadzaam om inzicht te krijgen in welke zaken je belangrijk vind, welke je wilt uitbesteden en het budget dat je daarvoor beschikbaar hebt. Zo kun je per expert zelf bepalen of je het hele dienstenpakket afneemt of een gedeelte daarvan. Laat je alleen een indelingsplan maken door de interieurstylist en ga je er creatief zelf mee aan de slag. Heb je geen groene vingers en laat je de hovenier een tuinontwerp maken en ook de tuinaanleg verzorgen. Ben je een klusser en ga je zelf de PVC vloeren leggen of schakel je iemand hiervoor in. Kijk welke zaken je zelf kunt doen en welke je echt wilt uitbesteden. Aan jou de keuze!

Keuken en badkamer

Tegenwoordig worden nieuwbouwwoningen vaak verkocht inclusief een complete (basis) badkamer en keuken. Hiervoor zijn vanuit de projectontwikkelaar voor dat betreffende  nieuwbouwproject al gerenommeerde projectleveranciers betrokken. Wil je graag een luxere uitvoering of heb je andere wensen? Dan kun je in de showrooms van die aangewezen partijen jouw ultieme droomkeuken en droombadkamer uitzoeken. Hiervoor geldt natuurlijk wel een meerprijs. Kun je het daar echt niet vinden, dan kun je ervoor kiezen om dit als minderwerk te laten opvoeren en dan zelf, via via, op pad te gaan naar eigen leveranciers.

De juiste expert

Voor de hele aankleding en inrichting van jouw nieuwbouwwoning ben je op zoek naar betrouwbare leveranciers. Partijen die ervaring hebben met nieuwbouw, de gewenste producten en diensten aanbieden, vakkundig zijn, met je meedenken, een goed advies geven en uitstekend werk afleveren tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Alles natuurlijk afgestemd op jouw persoonlijke situatie, woonwensen en budget. Maar hoe weet je nu of je met de juiste experts om tafel zit? Via mond op mond reclame werkt dit vaak het beste. Laat aan iedereen die je spreekt weten waar je naar op zoekt bent, mensen zijn altijd bereid een ander te helpen. Je hoort dan vanzelf de positieve ervaringen van anderen en dat geeft je een goed gevoel. Dan weet je zeker dat dit de juiste expert is die ook voor jou iets kan betekenen. Zonder gedoe!

“Zonder twijfel weloverwogen keuzes maken!”

Nieuwbouw Community

Zoals gezegd is mond op mond reclame de beste manier om jouw woonwensen te laten realiseren. Ook daarvoor kun je bij de Nieuwbouw Community terecht. Want naast een uitgebreide kennisbank op de website en een praktisch E-book met checklisten, is er ook een aparte Community-app. Hier kunnen nieuwbouw-genoten landelijk met elkaar sparren en gouden tips delen over hun ervaringen met het kopen van een nieuwbouwwoning. Ook per Provincie waardoor lokaal vakbekwame leveranciers met elkaar worden uitgewisseld. Dan kun je zonder twijfel weloverwogen keuzes maken!


Nieuwbouw Community, minder stress in het nieuwbouwproces!