Kleuren materialen stalen

Waarom zijn kleuren- en materialenstalen zo belangrijk?

Zowel bij de aankleding als inrichting van de woning wil je graag dat alles goed op elkaar is afgestemd. Het is fijn als alles past in de gekozen stijl, het allemaal sfeervol is en je kunt spelen met de verschillende materialen. Dat op zich is al best een uitdaging en zeker ook als alles binnen het kleurenpalet moet passen. Er is veel te koop en er zijn grote verschillen in prijs en kwaliteit. Daarom is het raadzaam om Kleuren- en Materialenstalen op te vragen of mee te nemen uit de showroom. Maar waarom zijn stalen nog meer zo belangrijk?

Wat zijn stalen?

Wat zijn eigenlijk kleuren- en materialenstalen? Dit kunnen kleine stukjes materiaal zijn van bijvoorbeeld de gewenste pvc of houten vloer, stoffen voor banken en stoelen, kleurenstroken voor de verf, stukjes behang of materiaal voor de trap. Die kleine proefmonsters worden stalen genoemd.

Voordelen

Het voordeel van het aanvragen van de stalen is dat je de kwaliteit goed kunt beoordelen. Daarnaast kun je met alle stalen bij elkaar ook de kleuren, materialen en patronen goed op elkaar afstemmen volgens het interieurplan en het kleurenpalet dat je hebt gekozen.

Showroom

Stalen zijn ook nog eens handig om ze weer mee te nemen naar de volgende showroom. Maar let op, de kleuren van de stalen tonen bij natuurlijk daglicht vaak anders dan bij de verlichting in de showrooms en winkels. Neem gerust de tijd om alle mogelijkheden te onderzoeken zodat je hierin weloverwogen keuzes kunt maken.