Optantenbijeenkomst

Waarom je de Optantenbijeenkomst niet wilt missen...

Als je tot de gelukkigen behoort en je hebt een nieuwbouwwoning toegewezen gekregen, dan word je door de verkopende partijen (vaak de projectontwikkelaar en aannemer) uitgenodigd voor een optantenbijeenkomst. Een informatieve meeting met alle toekomstige bewoners en betrokken partijen van een nieuwbouwproject. Het moment waarop deze bijeenkomst plaatsvindt is afhankelijk van de betreffende projectontwikkelaar. Dit is waarom je de Optantenbijeenkomst niet wilt missen...

Optantenbijeenkomst

Voor deze meeting worden alle optanten en betrokken partijen uitgenodigd. Het doel van een Optantenbijeenkomst is tweedelig. Enerzijds kunnen optanten kennismaken met hun toekomstige buren, anderzijds wordt het project nader toegelicht en het verdere proces besproken. Zo weet je als optant in ieder geval wat je nog kunt verwachten.

Buren

Voor optanten blijft dit altijd een spannend moment, wie worden straks mijn nieuwe buren? Door middel van naambordjes en bouwnummers kunnen kopers elkaar vinden. Onder genot van een hapje en een drankje kunnen zij nader kennismaken met hun toekomstige burenAltijd leuk natuurlijk om te weten wie jouw nieuwe buren zijn, wellicht kunnen er collectief nog zaken voor de woning en of tuin worden geregeld.

Project

Naast de kennismaking met de buurtjes, zal er een toelichting worden gegeven op het project, de woningen en het proces. Alle betrokken partijen worden dan voorgesteld en zullen tijdens deze bijeenkomst aan de hand van presentaties meer vertellen over hun aandeel in het nieuwbouwproject. Verder wordt het bijbehorende aankoopproces, de meerwerkprocedure etc. nader toelichten.

Experts

De projectontwikkelaar vertelt inhoudelijk over het project, de aannemer over de bouwactiviteiten, de nieuwbouwmakelaar over het aankoopproces, de financieel adviseur over de mogelijkheden voor de financiering. De kopersbegeleider (soms ook wel wooncoach genoemd) vertelt hoe het meerwerkproces in zijn werk gaat. Soms zijn er ook adviseurs aanwezig voor een nadere toelichting over de keuken en badkamer.

Vragen

Zo ben je projectinhoudelijk goed geïnformeerd, op de hoogte van het aankoopproces (stap 2 in het nieuwbouwproces) en heb je kennisgemaakt met toekomstige buren en alle betrokken partijen tot dusver. Natuurlijk kun je zelf ook nog vragen stellen aan alle aanwezige experts, dus vergeet je vragenlijstje niet ;-)

Een interessante bijeenkomst die je zeker niet wilt missen!