Paraplu huis zak geld

Verzamel garanties behorende bij de nieuwbouwwoning

De term garantie geeft aan dat er een bepaalde kwaliteit wordt gewaarborgd en dat het product of dienst voldoet aan bepaalde eisen. Mocht het in de loop der tijd toch anders zijn dan vooraf geschetst, dan kun je onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van de garantie. Hierbij wordt dan gezocht naar een oplossing. Het is dus belangrijk om alle garanties bij elkaar te verzamelen! 

Aankoopgaranties

Tijdens het hele nieuwbouwtraject krijg je te maken met garanties. Dat begint bij de garantie op het huis, hiervoor ontvang je het Garantiecertificaat. Maar dat geldt ook voor allerlei zaken die je koopt voor de aankleding en inrichting van de woning. Bij de aankoop van bijvoorbeeld goederen teken je vaak een offerte o.b.v. de bijbehorende Algemene Voorwaarden en Garantievoorwaarden van het betreffende bedrijf. Je kent ze wel, het document met al die kleine lettertjes ;-)

Garantiemap

Omdat er relatief veel aankopen worden gedaan, is het raadzaam om alle voorwaarden goed te lezen en deze garanties in een aparte (digitale) map te verzamelen. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat apparatuur ermee ophoudt of dat de stof van de bank gaat pillen. Mocht er dus iets zijn, dan heb je de papieren zo bij de hand en kun je snel schakelen.


Goed om te weten

Het Woningborg of SWK garantiecertificaat voor de woning (garantie na oplevering) ontvang je al voor de afspraak bij de notaris als je de Leveringsakte en Hypotheekakte gaat ondertekenen.