Nieuwbouw Vianen

Waarom worden kijkdagen op de bouwlocatie georganiseerd?

Als de bouw van jouw nieuwbouwwoning is gestart, word je door de aannemer door middel van nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de vorderingen op de bouw. Natuurlijk breng je tussentijds ook een bezoekje aan de bouwlocatie, je bent natuurlijk wel benieuwd naar de vorderingen. Het is niet voor niets dat er bouwhekken zijn geplaatst om het hele nieuwbouwproject, dit heeft alles te maken met veiligheid. In verband met die veiligheid mag je de bouw officieel niet zomaar betreden en kun je gebruik maken van kijkdagen. Waarom worden er kijkdagen op de bouwlocatie georganiseerd en waarvoor zijn deze dagen nog meer handig?

Foto's maken

Tijdens de bouw volg je natuurlijk alle bouwactiviteiten op de voet. Als het even kan rijd je langs de bouw om te kijken hoever het ermee staat. Van afstand foto’s maken of vanuit de lucht dronebeelden maken voor de socials en het fotoboek. Maar hierbij word je wel geacht buiten de bouwhekken te blijven.

Kijkdagen

Als de bouw vordert organiseert de aannemer speciale kijkdagen op de bouwlocatie, zo kunnen nieuwbouwkopers de woning veilig betreden en ook van binnen bekijken. Tijdens deze kijkdagen kun je verschillende zaken controleren zoals je die in de meer- en minderwerklijsten hebt aangegeven. Neem dus de koperskeuzelijsten mee, wandel door de woning en maak herkenbare foto’s zodat je weet om welke ruimte het gaat.

Inmeetdag

Naast de kijkdagen zal er (aan het einde van de bouw) door de aannemer ook nog een inmeetdag worden georganiseerd. Op deze dag mag je leveranciers meenemen om bepaalde zaken te laten inmeten. Bijvoorbeeld voor de keuken, badkamer, vloeren, raambekleding etc. Handig als die partijen alvast aan het werk kunnen ;-) Zo’n kijkdag is natuurlijk ook handig om te onderzoeken of de meubels die je op het oog hebt goed passen in de ruimtes. Hoe groot mogen de inbouwkasten worden en hoe komt de loungebank uit in de woonkamer. Neem dus ook je Indelingsplan en een meetlint mee. Meten is weten!