Kleuren

Waar vind ik inspiratie voor de inrichting van een nieuwbouwhuis?

Voor de aankleding en inrichting van een nieuwbouwhuis zijn er echt enorm veel keuzes te maken. Voor alle ruimtes in de woning mag je nadenken hoe je die wilt aankleden en inrichten, je wilt de ruimtes natuurlijk zo optimaal mogelijk benutten. Bij de aankleding maak je keuzes voor de vloeren, wanden, trap en raambekleding. Daarmee is al een mooie basis voor het huis gelegd. Vervolgens is het tijd voor de inrichting van alle ruimtes van entree tot en met de zolder. Maar waar haal je nu de inspiratie vandaan om van een standaard woning een comfortabel, sfeervol, uniek en tijdloos interieur te maken?

Moodboard

Als je een nieuwe woning wilt gaan aankleden en inrichten, dan is het maken van een moodboard een goed begin. Het geeft inzicht in jouw woonwensen en de sfeer en stijl die jij straks graag in je volgende huis wilt neerzetten. Hiervoor kun je sfeerbeelden verzamelen uit woonbladen en online inspiratieborden zoals Pinterest.

Indelingsplan

Als je een moodboard hebt gemaakt met jouw woonwensen, dan kun je op basis daarvan een Indelingsplan laten maken. Een interieurstylist bekijkt dan alle ruimtes en geeft advies over de meest optimale indeling, soort meubilair en kleurgebruik. Door de ervaring en creativiteit deelt de stylist ook verschillende indelingen waar je zelf nog niet aan gedacht had, echt weer even iets anders. Daarbij wordt ook eenheid en sfeer in de woning gecreëerd, want dat is bij nieuwbouwwoning vaak wel een uitdaging. Het indelingsplan helpt om bewuste keuzes te maken. Het is de rode draad die je houvast geeft voor alle keuzes die je maakt voor de aankleding en inrichting van de nieuwe woning.

Woonwinkels

Je kunt natuurlijk ook inspiratie opdoen in allerlei gezellige woonwinkels die vaak stijlkamers hebben gemaakt. In deze kamers worden verschillende stijlen gepresenteerd die het je makkelijker maken om voor een bepaalde stijl te kiezen waar jezelf verder mee aan de slag kunt. Scandinavisch, hotel chique, design, klassiek of stijlvol. Ze geven je enorm veel inspiratie voor de inrichting, vormen, kleuren en materialen. Bij sommige winkels kun je ook terecht voor een gratis interieurgesprek, ook heel inspirerend! En als je dan toch bij de winkels bent en je hebt iets moois gezien, vergeet dan niet om alvast wat kleuren- en materialenstalen mee te nemen. Zo kun je thuis kijken of alle kleuren bij elkaar matchen en wat de kwaliteit is van het product. Vergeet niet om foto’s te maken, prijzen te noteren en navraag te doen voor de levertijden. Allemaal factoren die kunnen meewegen tot het maken van de juiste beslissingen.

Trends

Interieurs zijn trendgevoelig. Elk jaar worden er weer door de grote merken zoals Flexa en Karwei nieuwe trendkleuren bekend gemaakt. Hierbij worden er compleet nieuwe bijpassende interieurs en woonaccessoires gepresenteerd in verschillende stijlen, sferen, kleuren en materialen. Niet alleen bij het online shoppen zie je ze terug, maar ook in de winkels en showrooms. De nieuwe trends geven zeker inspiratie, maar dat wil niet zeggen dat je hier ook aan mee moet doen ;-) Met een neutrale aankleding en inrichting kun je jarenlang mee vooruit. Mocht je dat willen, dan kun je regelmatig de accentkleuren van de woonaccessoires wisselen voor een andere sfeerbeleving.

Tuincentra

Met verschillende woonaccessoires en planten kun je de woning dan verder aankleden en gezellig maken. Bij de grotere tuincentra kun je echt je hart ophalen, die hebben tegenwoordig prachtige, grote afdelingen met mooie merken woonaccessoires en klein meubilair. Als dat niet inspirerend is...