Interieurplan

Wat is een interieurstylist en waarmee kunnen ze je helpen?

Een nieuwbouwwoning wordt kaal en leeg opgeleverd, dus enige aankleding en inrichting is noodzakelijk. Weet je niet zo goed hoe je eenheid en gezelligheid in de woning kunt creëren, dan kun je hiervoor een expert inschakelen, bijvoorbeeld een Interieurstylist. Maar wat is een interieurstylist en waarmee kan deze stylist je helpen?

Wat is een interieurstylist?

Een Interieurstylist is een expert in het ontwerpen van eigentijdse interieurs en hebben vaak een eigen handtekening. De een is heel minimalistisch, de ander heel kleurrijk en alles wat daartussen in zit. Je vindt vaak de ontwerpen prachtig of het is niet helemaal jouw ding. Zo is er voor iedereen wel een stylist te vinden waarmee er een match is op basis van dezelfde smaak.

Waarmee kan een interieurstylist helpen?

Bij het inrichten van een nieuwbouwwoning is het vaak lastig om een eigentijds interieur te creëren die ook nog eenheid en gezelligheid in de woning brengt. Dat is vaak een hele klus als je daar niet helemaal in thuis bent. Een interieurstylist kan je daarbij helpen en creëert dan een unieke inrichting die helemaal past bij jouw woonwensen en er echt jouw thuis van maakt. Een goede Interieurstylist heeft een duidelijk stappenplan beschikbaar, luistert naar de wensen van de klant en komt met creatieve ideeën waar je zelf nog niet eerder aan hebt gedacht.

Interieuradvies

Het kan zijn dat je als nieuwbouwkoper al een moodboard hebt gemaakt die de voorkeur voor jouw stijl en kleur al duidelijk weergeeft. Op basis van dit moodboard en de plattegronden van de toekomstige woning kan de interieurstylist een interieuradvies geven en een interieurontwerp maken. In dit advies vind je de meest praktische indeling per ruimte, voorstellen voor meubilair en decoratie, mogelijkheden voor verlichting en een voorstel voor het kleurenpalet. Bij een interieurstylist kun je vaak kiezen voor de uitwerking van verschillende plannen, zoals een indelingsplan, meubelplan, lichtplan en kleurenplan. Bekijk wat voor jouw situatie wenselijk is welke plannen je laat uitwerken. 

Interieur visualisatie

Ben je meer visueel ingesteld, dan kan het interieuradvies compleet met de nieuwe indeling inclusief verlichting, meubilair en kleurgebruik tegenwoordig ook heel mooi worden gevisualiseerd in 2D en 3D plattegronden. Dit geeft een prachtig en realistisch beeld van de toekomstige indeling, aankleding en inrichting van de woning.


TIP

Het vroegtijdig inschakelen van een Interieurstylist geeft een goede houvast tijdens het hele nieuwbouwproces. Het Indelingsplan, Meubelplan, Lichtplan en Kleurenplan zijn de rode draad en helpen je bij het maken van meerwerkkeuzes en het nemen van weloverwogen beslissingen.

Het is een investering die zeker de moeite waard is. Beter vooraf goed over zaken nadenken en laten uitvoeren, dan achteraf tot de conclusie komen dat je het toch liever anders had gewild. Die aanpassingen achteraf gaan vaak gepaard met extra kosten die je dan beter aan een Interieurstylist had kunnen besteden ;-)

Meer weten over het laten maken van een interieurontwerp? Lees dan het gastblog van Mae Design, Marie-Louise kan je er alles alles over vertellen!