Funda zoekopdracht

Waar vind ik nieuwbouw woningaanbod?

Nederland is groot en het nieuwbouw woningaanbod ook. Hoe start je dan de zoektocht, hoe vind je dan jouw ideale nieuwbouwhuis en hoe blijf je op de hoogte van het actuele woningaanbod in de regio waar jij wilt wonen? Hieronder vind je de gemakkelijkste weg ;-)

Google

Bij de zoektocht naar een nieuwbouwwoning, is het zoeken via Google eigenlijk de gemakkelijkste weg. Met bijvoorbeeld de zoektermen ‘nieuwbouw Utrecht’, ‘nieuwbouwhuis kopen Utrecht’ of ‘nieuwbouwproject Utrecht’ (of welke plaats dan ook), zijn diverse websites met nieuwbouw woningaanbod snel te vinden. Soms zijn het projectwebsites, soms kom je terecht op websites waar het woningaanbod bij elkaar is verzameld en je kunt kiezen uit beschikbaar of toekomstig woningaanbod.

Funda

Funda.nl is misschien wel de meest bekende website voor de huizenjacht. Hier vind je actueel, maar ook toekomstig woningaanbod met vaak een doorverwijzing naar de betreffende projectwebsite van de verkopende partij. Het actuele woningaanbod op Funda wordt veelal beheerd door de NVM nieuwbouwmakelaar die de woningen namens de projectontwikkelaar verkoopt. Op Funda Nieuwbouw kun je per Provincie, Regio of Plaats zoeken in de lijst, maar ook via de kaart waar je dan precies kunt zien op welke locatie er nieuwbouwwoningen te koop zijn. Superhandig!

Zoekopdracht 

Op de homepage van Funda staat een zoekbalk waarin de selectie kan worden gemaakt voor nieuwbouw en het gewenste zoekgebied. Deze zoekopdracht kan ook worden opgeslagen om op de hoogte te blijven van het nieuwste woningaanbod en het ontvangen van mutaties binnen de betreffende selectie. Hiervoor wordt gevraagd om een account aan te maken. In dit account kunnen tevens de favoriete woningen worden opgeslagen door het selecteren van het welbekende hartje (❤).

Projectwebsites

De meeste nieuwbouwprojecten hebben tegenwoordig ook een eigen projectwebsite. Hierop is alle informatie te vinden over de nieuwbouwlocatie, voorzieningen in de omgeving, het huidige en toekomstige woningaanbod, de voortgang, de start verkoop en natuurlijk het laatste nieuws. Inschrijven voor nieuwsbrieven van interessante nieuwbouwprojecten in jouw zoekgebied is dus zeker aan te raden. Zo blijf je in ieder geval op de hoogte en hoor je vroegtijdig wanneer de volgende fase in verkoop gaat!

Woningaanbod

Op de projectwebsites vind je bij grotere projecten vaak een onderverdeling in wijken, deelplannen en fases. De woningen worden in fases verkocht, per fase kan het woningaanbod uit meerdere woningtypen bestaan. Sommige woningtypen kunnen in meerdere fases voorkomen, maar dan hebben ze weer een andere ligging of worden ze aangeboden in andere kleurstellingen. Zo blijft er variatie in het woningaanbod en is er voor iedereen een geschikte nieuwbouwwoning binnen het budget te vinden.

Artist impressions

Per woningtype worden er vaak meerdere artist impressions gemaakt. Dit zijn realistische weergaven van hoe de woningen er straks uit komen te zien. Deze beelden worden ook wel visualisaties genoemd en zijn zo echt dat ze nagenoeg niet zijn te onderscheiden van de realiteit. De artist impressions worden gemaakt van het straatbeeld, de verschillende woningtypen, een tuinaanzicht en het interieur van woonkamer of slaapkamer.

Plattegronden

Ook de ingekleurde plattegronden die je vaak in de verkoopbrochures tegenkomt, zijn artist impressions. Het zijn voorbeeld plattegronden van hoe de woning kan worden ingericht. Met zowel de artist impressions als de plattegronden kunnen nieuwbouwkopers een goed beeld vormen van misschien wel hun toekomstige nieuwbouwwoning. Deze sfeervolle beelden zijn echt onmisbaar bij een aantrekkelijke woningpresentatie én dragen bij aan een succesvolle verkoop van nieuwbouw woningaanbod!


TIP

Als een nieuwbouwwoning al in aanbouw is en te koop wordt aangeboden, dan vind je dit betreffende huis of appartement vaak in een aparte aanmelding bij de bestaande bouw op Funda. Bij dit woningaanbod is dan niet veel meer te kiezen qua indeling en meerwerk, het voordeel is wel dat de woning snel(ler) kan worden opgeleverd.