Verhuisdozen

Hoe kun je de verhuizing het beste voorbereiden?

Verhuizen staat in de Top 3 van meest stressvolle gebeurtenissen. Het blijft natuurlijk altijd weer een hele organisatie, maar met een goede voorbereiding kun je de verhuizing toch redelijk soepel en efficiënt laten verlopen. Met het voorbereiden van een verhuizing kun je eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Hoe kun je de verhuizing het beste voorbereiden? Hier volgen alvast een aantal belangrijke zaken...

Opruimen

Het begint met het opruimen van spullen die je in het nieuwe huis niet meer nodig hebt of niet meer wilt gebruiken. Hiervan kun je beter tijdig afscheid nemen. Je kunt ze verkopen of weggeven en er iemand anders blij mee maken. Ontspullen noemen ze het ook wel. Begin op tijd, want je hebt meer spullen dan je denkt ;-)

Verhuislijst

Naast het regelen van verhuisdozen is het maken van een verhuislijst echt een aanrader. De verhuisdozen kun je nummeren en op de verhuislijst noteren wat er in de doos zit en waar deze doos straks in het nieuwe huis naartoe moet. Dat werkt snel en overzichtelijk.

Contracten en abonnementen

Kijk welke je wilt meenemen, welke je eventueel wilt opzeggen en welke je moet aanvragen op het nieuwe adres. Denk hierbij aan nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, water, telefoon, tv en internet. Maar ook aan abonnementen voor sport, krant, hovenier, glazenwasser, tijdschriften, loterijen etc. Houd hierbij rekening met een opzegtermijn.

Verzekeringen

Een aantal verzekeringen gaan al over op de dag van de oplevering, andere verzekeringen op de dag van de verhuizing. Breng het verzekeringsbedrijf op de hoogte van deze data, dan regelen zij de rest.

Verhuizen naar nieuwe gemeente

Ga je verhuizen naar een andere gemeente, vergeet je daar dan niet in te schrijven. Dan veranderen tevens ook allerlei andere zaken zoals (eventueel) een nieuwe school, kinderopvang, parkeervergunning, huisarts, tandarts en apotheek. Altijd fijn om de zorgvoorzieningen dicht in de buurt te hebben.

Verhuizers of verhuisbus regelen

Ga je de verhuizing uitbesteden of zelf doen. Kijk wat je nodig hebt, welke afstand je moet overbruggen en wat je allemaal zelf kunt regelen. Let bij het regelen van een verhuisbus op de voorwaarden voor verzekeringen, kilometers, aftanken en terugbrengen.

Verhuisservice

Via de Verhuisservice van de Post.nl kun je de adreswijziging regelen zodat alle bedrijven waar jij post van krijgt in 1 keer op de hoogte worden gebracht. Ook het tijdelijk laten doorsturen van de post is mogelijk.

Adreswijziging werk

Ook de werkgever wil graag op de hoogte worden gebracht van het nieuwe adres voor o.a. de reiskostenvergoeding. Dan kun je gelijk vrije dagen of verlof aanvragen voor het klussen en de verhuizing. Mogelijk is er een vergoeding van de werkgever beschikbaar voor de verhuizing.

Dag van de verhuizing

Voor de verhuisdag zelf is het fijn om een parkeerplaats voor de deur te reserveren zodat de verhuiswagen genoeg ruimte heeft. Ook is prettig om voor de eerste dagen een koffer of weekendtas te vullen met kleding en toiletartikelen. Een gevulde koelkast is ook fijn zodat je de verhuisploeg kunt voorzien van eten en drinken, ook leuk om gezamenlijk af te sluiten met iets lekkers.

Oude woning

Heb je een koopwoning? Schakel dan een gerenommeerde makelaar in die met je kan meedenken over de verkoopstrategie. Vergeet niet ook tijd vrij te maken om de oude woning leeg te maken, op te ruimen, schoon te maken en netjes achter te laten voor de nieuwe bewoners. Bij de overdracht van deze woning wordt ook een meterstandenformulier ingevuld, zo weet je in ieder geval welke kosten voor jouw rekening komen.


TIP
Zoals je ziet is het verhuizen al een projectje op zich. Dit zijn de grote lijnen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer zaken om te regelen. Neem de tijd om de verhuizing goed voor te bereiden, daar heb je straks alleen maar profijt van!