Een nieuwbouwhuis kopen? De voordelen van kennis delen!
21 februari 2023 
3 min. leestijd

Een nieuwbouwhuis kopen? De voordelen van kennis delen!

Als je het hebt over ‘kennis’, dan klinkt dat over het algemeen erg stoffig en saai. Maar wat als je het kunt inzetten om jouw grootste woonwens op een prettige manier te realiseren. Dan is alle info hierover buitengewoon boeiend en wil je er graag alles over weten. Wat de voordelen zijn van kennis delen? In deze blog vertel ik je graag meer over de voordelen van kennis delen bij het kopen van een nieuwbouwwoning!

Ervaringen uitwisselen

Als er een belangrijke gebeurtenis op de planning staat, dan ben je enthousiast en dan wil je dat graag met iedereen delen. Een nieuwe baan, trouwen, wereldreis maken, samenwonen, zwangerschap of het kopen van een nieuwbouwhuis. Je bent superblij en de hele wereld mag het weten! Je vertelt het met een grote glimlach aan familie, vrienden, collega’s en bekenden. Zo kom je altijd wel met iemand in gesprek die ook net een nieuwbouwwoning heeft gekocht of iemand kent die op het punt staat een nieuwbouwhuis te kopen. Door de herkenning van de situatie krijg je interessante gesprekken en ontvang je veel waardevolle informatie, tips en adviezen. Dit is een persoonlijke vorm van kennis delen.

Social Media

Wat tegenwoordig niet meer is weg te denken, is het delen van ervaringen en kennis via social media zoals bijvoorbeeld Instagram, LinkedIn, Pinterest, TikTok of Podcasts. Via deze platformen laten specialisten zoals interieurstylisten, woonwinkels, keukenshowrooms en hoveniers zien wat ze doen, welke kennis (expertise) ze hebben en waar ze je mee kunnen helpen. Ook geven ze met een leuke video vaak een kijkje achter de schermen zodat je de expert ook steeds beter persoonlijk leert kennen. Zo kun je deze experts volgen en ontvang je regelmatig nieuwe kennis in tekst, geluid, beeld en video over dat bepaalde onderwerp. Het nadeel van Social Media is dat het over het algemeen veel tijd kost om al deze informatie te consumeren.

Opleiding

Als je echt een verdiepingsslag wilt maken om bepaalde werkzaamheden volgens het boekje uit te kunnen voeren, dan kun je specialistische kennis opdoen via een training of cursus. Bijvoorbeeld voor het maken van een Moodboard, Indelingsplan, Kleurenplan of Tuinplan voor je nieuwe huis. Dit kan online, maar ook tijdens een praktijkdag. Deze training is gemaakt door een docent die heel veel kennis heeft op één bepaald vakgebied die hij of zij graag wil overdragen. Aan het einde van de leertermijn moet je vaak nog een opdracht maken of examen afleggen om te laten zien of je de kennis die je hebt opgedaan ook goed kunt toepassen in de praktijk. Hiervan ontvang je dan een certificaat of diploma die je weer kunt toevoegen aan je C.V. Daarna kun je met deze specifieke kennis aan de slag met het inrichten en aankleden van jouw toekomstige nieuwbouwhuis.

Kennisbank, tools en community... alles onder 1 dak!

Kennisbank

De meest gebruikelijke manier van kennis delen is via het internet, dan is Google vaak je grootste vriend. Er wordt niet voor niets geroepen ‘Daar moet je maar even op googelen…’. Er zijn namelijk tal van gespecialiseerde bedrijven met een website die een eigen kennisbank hebben. Een kennisbank is een verzamelplaats met (statische) kennisartikelen over één bepaald onderwerp. Het is niet heel persoonlijk, maar wel vaak uit eigen ervaring en kennis geschreven. Heel waardevol als je naar iets heel specifieks op zoek bent, dan ben je bij experts aan het juiste adres. Het voordeel van kennisbanken is dat je alles over dat onderwerp op 1 plek kunt vinden. Heel praktisch!

Nieuwbouw Community

Als het gaat over nieuwbouw, dan is er overal ontelbaar veel informatie te vinden. Ieder op zijn eigen vakgebied. Bij de Nieuwbouw Community vind je alle informatie, tips, ervaringen over het kopen van een nieuwbouwhuis onder 1 dak ;-) Op de website vind je statische kennisartikelen in de kennisbank en dynamische blogs. Waardevolle tips deel ik via Instagram of in de Community. In de online (Huddle) Community omgeving komen nieuwbouwkopers samen om ervaringen uit te wisselen voor het maken van de juiste (meerwerk)keuzes. Elk platform heeft namelijk weer zijn eigen manier van kennis delen en een eigen doelgroep die hiernaar op zoek is.

Voor ieder wat wils

Zoals je ziet heeft elke vorm van kennis delen wel zijn voordelen, je wordt er namelijk altijd wel (iets) wijzer van. Hoe je de kennis tot je neemt, dat is heel persoonlijk. Ben je een snelle lezer, visueel ingesteld, podcast luisteraar of iemand die graag alles uitzoekt. Het hangt er natuurlijk wel vanaf welke info je zoekt, hoe snel je iets wilt weten en waarvoor je het wilt gebruiken. De kennis die je hebt gevonden kun je inzetten om jouw eigen doel te bereiken of anderen te helpen.

Voordelen nieuwbouwkopers

De specifieke kennis die door de Nieuwbouw Community wordt aangeboden biedt voor nieuwbouwkopers meerdere voordelen. Door de specifieke informatie raken ze bekend met nieuwbouw, weten ze hoe het nieuwbouwproces werkt, volgen ze alle stappen in de juiste volgorde, krijgen ze inzicht in alle actiepunten, stellen ze de juiste vragen aan experts, nemen ze weloverwogen beslissingen, maken ze de juiste (meerwerk)keuzes, houden ze controle over het vastgestelde budget, hebben ze overzicht in de planning en doorlopen ze het proces nog efficiënter en relaxter.

Doel bereiken

Kennis delen is dus niet zo stoffig en saai als het klinkt, als het maar gaat over een onderwerp waar jouw interesse ligt. Als jij een bepaald doel wilt bereiken dan is het opdoen van de juiste kennis juist heel waardevol en alle specifieke info die je hierover vind echt heel boeiend. Dus als het kopen van een nieuwbouwwoning onbekend terrein voor je is, dan is het delen van kennis echt een goede basis voor een plezierig nieuwbouw avontuur! Neem gerust eens een kijkje in de Nieuwbouw Community Kennisbank ;-)


Nieuwbouw Community, minder stress in het nieuwbouwproces!