Waarom als nieuwbouwkoper naar de NVM Open Huizen Dag?
26 september 2023 
4 min. leestijd

Waarom als nieuwbouwkoper naar de NVM Open Huizen Dag?

Wist je dat er ook nieuwbouwwoningen meedoen aan de NVM Open Huizen Dag? Dus als je op zoek bent naar een nieuwbouwwoning, dan is dit je kans! Want de landelijke NVM Open Huizen Dag staat weer voor de deur. Dit geliefde evenement wordt 2 x per jaar georganiseerd, in het voorjaar en in het najaar. De najaar-editie vindt dit keer plaats op zaterdag 30 september van 11.00-15.00 uur. Wat je precies kunt verwachten op deze dag en hoe jij heel eenvoudig jouw nieuwbouw droomhuis kunt vinden op de NVM Open Huizen Dag, vertel ik je graag in deze blog!

Kijkje op de nieuwbouwlocatie

Veel mensen denken dat tijdens de NVM Open Huizen Dag er alleen bestaande woningen kunnen worden bezichtigd. Maar niets is minder waar! Op deze dag zijn er ook tig nieuwbouwlocaties in heel Nederland geopend waar je zonder afspraak een kijkje kunt nemen en alles te weten kunt komen over dat betreffende nieuwbouwproject. Voor sommige nieuwbouwprojecten start dan de verkoop van de woningen, bij andere projecten is de bouw al gestart of zijn er zelfs woningen al opgeleverd die je dan van binnen kunt bekijken.

Modelwoningen 

Als een nieuwbouwproject is opgeleverd, maar er is nog wel onverkocht woningaanbod beschikbaar, dan kan het zijn dat een woning wordt omgetoverd tot een modelwoning. Deze woning wordt dan aangekleed met wandafwerking en vloerafwerking, vaak is de woning ook nog eens mooi ingericht met meubilair. Zo hebben alle ruimtes een functie en krijg je als belangstellende een goed beeld van de potentie van de woning. Vaak is deze woning ook al voorzien van een prachtige keuken en compleet ingerichte badkamer. Bij het bezichtigen van dit soort woningen wil ik je vooraf wel even waarschuwen… de kans is aanwezig dat je direct bent verkocht 😉


"Maak een lijstje met nieuwbouwprojecten die je graag wilt bezichtigen, zo krijg je een goed beeld van wat er allemaal te koop is! "


Hoe vind ik mijn nieuwbouw droomhuis?

De zoektocht naar jouw nieuwbouw droomhuis begint vaak op internet. Er zijn diverse websites te vinden met een verzameling van het landelijke nieuwbouw woningaanbod. Een praktische website is bijvoorbeeld www.funda.nl Middels een selectie op locatie en specifieke wensen kun je dan een overzicht samenstellen met jouw favoriete woningen of appartementen in het gewenste zoekgebied. Hierbij is het dan vaak mogelijk om door te klikken naar de betreffende projectwebsite voor meer informatie. Met een overzicht van de verschillende  nieuwbouwprojecten kun je een optimale route maken om alle locaties op 1 dag te bezichtigen.  

Het huidige nieuwbouw woningaanbod

Op dit moment (eind sept 2023) staan er op Funda 1.060 nieuwbouwwoningen te koop die meedoen aan de landelijke NVM Open Huizen Dag op zaterdag 30-9-2023. Hiervan zijn er 576 woningen en 484 appartementen en een aantal hiervan vind je terug in onderstaand lijstje met nieuwbouwprojecten.

Projecten waar nog meerdere woningen beschikbaar zijn:

Best, De Hoven van Aarlesche Erven, Deelplan 2
Boskoop, Florissant Wonen
Drachten, Boterbloem
Gilze, Curve 16
Gilze, Heerehoeve Fase 2, Centrumplan
Gouda, Het Carré van Westergouwe
Gouda, Klein Gouda
Huissen, Hof van Huesse
IJhorst, Scheepershoeve
Kampen, Reve, De Dorpskern fase 2
Kerkrade, Centro Meta, Fase 1 en 2
Oldenzaal, Gravenweide
Rotterdam, De Wielewaal Fase 4B
Waddinxveen, Parkrijk Fase 4
Wageningen, Buitenoord Fase 8
Zutphen, Lunette-Eiland

Projecten waar nog meerdere appartementen beschikbaar zijn:

Bemmel, Wonen in het Wapen
Dronten, Ceres
Geldrop, Kersenhof
Hoofddorp, Knightsbridge Hyde Park
Huissen, Hof van Huesse
Krimpen aan den IJssel, Natuurlijk Centrum Zuid – Marshall
Krimpen aan den IJssel, Natuurlijk Centrum Zuid – Williams
Maassluis, Het Baken
Middelharnis, De Hoogheijd
Schoonhoven, Nijverij

Voordelen NVM Open Huizen Dag

Bij een Open Huizen Dag op een bouwlocatie zijn betrokken partijen aanwezig en wordt alles in het werk gesteld om alle geïnteresseerden over alle facetten van het nieuwbouwproject te informeren. Het voordeel van zo’n dag is dan dat dan al je vragen kunt stellen aan bijvoorbeeld de projectontwikkelaar, aannemer, hypotheekadviseur en de nieuwbouwmakelaar. Zo kun je op 1 dag meerdere nieuwbouwprojecten bezoeken en alle nieuwbouw-experts ontmoeten. Wat zeker handig is om alvast een vragenlijstje te maken met al jouw vragen over locatie, proces, project, woningen, keuken, badkamer, meerwerk, parkeren en mogelijkheden voor de aankoop van nieuwbouw. Zo kun je in korte tijd een goed vergelijk maken van de diverse locaties en het beschikbare woningaanbod.

Waarom deze dag in de agenda zetten?

Deze landelijk open huizen dag is zo populair omdat het kandidaat-kopers in staat stelt om in korte tijd de zoektocht te vergemakkelijken en hun droomhuis te vinden. Door alle betrokken partijen wordt er op deze dag alles uit de kast gehaald om er een fantastische happening van te maken. Wat kun je van deze dag verwachten?  

Als (toekomstige) nieuwbouwkoper kun je op deze dag:

  1. Een goed gevoel krijgen over de locatie
  2. Uitgebreid worden geïnformeerd over allerlei nieuwbouwprojecten
  3. Vragen stellen aan alle aanwezige nieuwbouw-experts
  4. Modelwoningen (al of niet ingericht) van binnen bezichtigen

Vaak is er ook nog een verkoopbrochure beschikbaar om thuis alles nog een rustig te bekijken. Deze NVM Open Huizen Dag heeft dus super veel voordelen! Ik zeg zet de datum in je agenda, kijk op Funda welke nieuwbouwlocaties open zijn en plan de route langs al jouw favoriete nieuwbouwlocaties.  

Van oriëntatie naar jouw droomhuis

Of je tijdens deze dag jouw droomhuis wel of niet hebt gevonden, het blijft een waardevolle dag om tijdens de oriëntatiefase naar een nieuwbouwwoning inspiratie op te doen. Je krijgt een goed beeld van wat er allemaal te koop is, voor welke prijs en wat er allemaal bij komt kijken. Je zult merken dat je door alle informatie en opgedane kennis een steeds beter beeld krijgt van jouw specifieke woonwensen. Uiteindelijk ga jij jouw ultieme droomhuis vinden! 

Toekomstig nieuwbouw woningaanbod

Het huidige nieuwbouw woningaanbod is te vinden op grote nieuwbouwlocaties en kleinschalige projecten met diverse woningtypen in verschillende prijsklassen. Van appartement, rijwoning, levensloopwoning, tweekapper en vrijstaande woningen. Daarmee varieert ook de koopsom (v.o.n.) van betaalbaar (soms d.m.v. koopstart), middensegment en hoger segment. Het zijn projecten die op het moment van het schrijven van deze blog in verkoop zijn. Maar dat kan natuurlijk elk moment weer veranderen als er woningen zijn verkocht of nieuwe woningen en projectfases bijkomen. Projectontwikkelaars zijn achter de schermen namelijk drukdoende met het ontwikkelen van nieuw woningaanbod, maar dat heeft vaak even tijd nodig eer dat dat op de markt komt. TIP! Maak een account aan op Funda en stel jouw zoekopdracht in. Zo blijf je op de hoogte van het nieuwe woningaanbod  ;-)

Wanneer is de NVM Open Huizen Dag?

Dit keer vindt de najaar-editie van de welbekende NVM Open Huizen Dag plaats op ZATERDAG 30 SEPTEMBER 2023 van 11.00-15.00 uur. Meer informatie over deze dag en de deelnemende nieuwbouwwoningen is te vinden op deze website.

De weersvoorspellingen zijn gunstig, dus alvast een hele nuttige en gezellige nieuwbouwdag toegewenst!