Mijn nieuwbouwhuis vinden op de NVM Open Huizen Dag
25 maart 2023 
4 min. leestijd

Mijn nieuwbouwhuis vinden op de NVM Open Huizen Dag

Als je op zoek bent naar een nieuwbouwhuis, dan kun je deze oriënterende fase goed gebruiken om onderzoek te doen naar jouw woonwensen, de mogelijkheden voor financiering en het bijpassende woningaanbod. De zoektocht naar een nieuwbouwwoning begint dan vaak op Funda. Daar kun je heel eenvoudig per Provincie het nieuwbouw woningaanbod vinden en welke nieuwbouwprojecten meedoen met de landelijke NVM Open Huizen Dag. Maar wat is nu precies de NVM Open Huizen Dag en hoe vind ik daar mijn toekomstige nieuwbouwwoning? In deze blog vertel ik je er graag meer over! 

Funda

Het meest bekende online woningplatform van Nederland is Funda. Hier is al het woningaanbod te vinden dat door NVM makelaars verkocht wordt. Zowel bestaande woningen als nieuwbouw. Door een selectie te maken voor nieuwbouw en vervolgens op woningtype, vind je allerlei nieuwbouwprojecten, het woningaanbod en een verwijzing naar de betreffende projectwebsite. Hier kun je volop inspiratie opdoen en kijken of er op de door jouw gewenste locatie een woning wordt aangeboden die past bij jouw woonwensen. Alle kenmerken van de woningen inclusief de beschikbaarheid kun je hier terugvinden.

NVM Open Huizen Dag

Binnenkort vindt de NVM Open Huizen Dag plaats. Een Open Huis wil zeggen dat te koop staande (model)woningen op een daarvoor aangewezen dag en tijdstip zonder afspraak door kandidaat-kopers kunnen worden bezichtigd. De deuren staan dan voor je open en de verkopende partijen gaan graag met je in gesprek. Het is een zeer populaire dag onder woningzoekenden, want zo kun je op een laagdrempelige manier meerdere huizen en nieuwbouwprojecten op 1 dag bekijken. Hoe handig is dat? De afgelopen jaren heeft de NVM Open Huizen Dag wegens Covid niet plaatsgevonden, voorheen werd deze dag 2 keer per jaar georganiseerd, 1 keer in het voorjaar, 1 keer in het najaar.

“Deze dag is uitermate geschikt om je eens goed te laten informeren, locaties te onderzoeken en een nieuwbouwhuis van binnen te bekijken!“


Hoe vind ik de deelnemende projecten?

Nu de woningmarkt een andere koers vaart en er weer volop woningaanbod beschikbaar is, wordt op zaterdag 1 april tussen 11.00-15.00 uur de landelijke NVM Open Huizen Dag georganiseerd. Op Funda staat bij het woningaanbod van alle deelnemende partijen met een opvallende banner aangegeven dat dit nieuwbouwproject meedoet met de Open Huizen Dag. Je rijdt dan tussen 11.00 uur en 15.00 uur langs jouw favoriete nieuwbouwprojecten om een kijkje te nemen op de bouwlocatie. Vaak zijn er ook al woningen in aanbouw en wordt er een (model)woning opengesteld om van binnen te bekijken. Dan krijg je direct een goed beeld van de ruimte, indeling en alle mogelijkheden van misschien wel jouw toekomstige woning. Een ideale manier dus om jouw nieuwbouwhuis te vinden!

Op dit moment wel of geen nieuwbouw kopen? 

Veel mensen vragen zich af of ze er goed aan doen om op dit moment een nieuwbouwhuis te kopen. Dat is natuurlijk geheel afhankelijk van de persoonlijke situatie en kan te maken hebben met de noodzaak om te verhuizen, probleemloos kunnen financieren, overwaarde op huidige woning, schenkingen, eigen spaargeld etc. Laat je vooral goed voorlichten over alle mogelijkheden, dan kun je op basis daarvan weloverwogen een beslissing nemen of het voor jou persoonlijk in deze huizenmarkt verstandig is. By the way, het kopen van nieuwbouw heeft bij voorbaat al wel veel voordelen. Meer over de voordelen van nieuwbouw lees je in dit kennisartikel.

Welke nieuwbouwprojecten doen mee?

Als je op Funda per Provincie het beschikbare nieuwbouw woningaanbod bekijkt, dan is er nog volop keuze. Echt prachtige woningen in prettige leefomgevingen waar je de komende jaren duurzaam en energiezuinig kunt wonen. Hieronder vind je een overzicht met nieuwbouwprojecten die o.a. meedoen met de NVM Open Huizen Dag. Als je op onderstaande banner klikt, dan kom je uit bij alle deelnemende projecten en kun je zelf jouw eigen selectie maken ;-)


PROVINCIE ZUID-HOLLAND (741 koopwoningen)
Oude-Tonge, Wonen op de Molendijk ➕ Gorinchem, De Linde, Het Lint, Hoog Dalem ➕ ’s-Gravenzande, De Nieuwe Tuin Heenweg ➕ Krimpen aan den IJssel, Natuurlijk Centrum Zuid ➕ Poeldijk, Oliviers Kreek ➕ Boskoop, Florissant Wonen ➕ Middelharnis, De Hoogheijd ➕ Den Haag, Zuidkade ➕ Gouda, De Kolk Westergouwe ➕ ’s-Gravenzande, Nieuw Zand ➕ Capelle aan den IJssel, De Werf ➕ Zoetermeer, HeemAvenue ➕ Rotterdam, Bernini Rotterdam ➕ Capelle aan den IJssel, Unify ➕ Capelle aan den IJssel, Fellowz ➕ Zwijndrecht, Land van ’t Hoff.

PROVINCIE NOORD-HOLLAND (665 koopwoningen)
Hoofddorp, Knightsbridge Hyde Park ➕ Muiden, De Krijgsman (hoog segment) ➕ Amsterdam, SPOT Amsterdam ➕ Zaandam, De Zaanse Helden ➕ Zwaag, Rozenbuurt ➕ Diemen, Park Valley ➕ Badhoevedorp, Quatrebras Park Quartier III ➕ Alkmaar, De Kooimeer ➕ Schagen, De Veldwachter.

PROVINCIE NOORD-BRABANT (227 koopwoningen)
Oosterhout, De Koningskade – Korenbocht ➕ Helmond, Thuis in de Veste ➕ Best, De Waarden van Aarlesche Erven ➕ Helmond, Woon Heerlijk Hazenwinkel ➕ Vierlingsbeek, Achter het Vrijthof ➕ Deurne, Bosrijk Wonen in de Warande (hoog) ➕ Rosmalen, De Groote Wielen, De Waterloop ➕ Asten, Loverbosch Asten.

PROVINCIE UTRECHT (206 koopwoningen)
Utrecht, De Nieuwe Defensie ➕ Vianen, Hoef en Haag ➕ Amersfoort, Wonen op Stijl.

PROVINCIE GELDERLAND (137 koopwoningen)
Wijchen, Huurlingsedam ➕ Culemborg, Parijsch, Borg en Buiten ➕ Huissen, Hof van Huesse ➕ Meteren, De Plantage.

PROVINCIE OVERIJSSEL (127 koopwoningen)
Genemuiden, De Rietkamer ➕ Deventer, Geertruiden NXT ➕ Deventer, Buurtje van Steenbrugge ➕ Zwolle, Reede ➕ Zwolle, Besterburen.

PROVINCIE GRONINGEN (40 koopwoningen)
Blauwestad, Bungalows Eiland de Kievit ➕ Blauwestad, Blauwestad Berlage Singels ➕ Groningen, Zin in Zuid.

PROVINCIE FLEVOLAND (28 koopwoningen)
Almere, Porto - Almere Duin ➕ Almere, Nobelhorst – Aan het Bos ➕ Almere, BOSS Midden – Overgooi.

PROVINCIE ZEELAND (25 koopwoningen)
Domburg, De Neyverheid.

PROVINCIE DRENTHE (11 koopwoningen)
Zuidwolde, Bospark Ekelenberg.

PROVINCIE LIMBURG (8 koopwoningen)
Roermond, Ridder van Asenrode.

PROVINCIE FRIESLAND (5 koopwoningen)
Drachten, Drachtstervaart In de Luwte.

"Maak een lijstje met nieuwbouwprojecten die je graag wilt bezichtigen, zo krijg je een goed beeld van wat er allemaal te koop is! "

Toekomstig woningaanbod

Het bovenstaande woningaanbod zijn grote nieuwbouwlocaties en kleinschalige projecten met allerlei diverse woningtypen in verschillende prijsklassen. Van appartement, rijwoning, levensloopwoning, tweekapper en vrijstaande woningen. Daarmee varieert ook de koopsom (v.o.n.) van betaalbaar (soms d.m.v. koopstart), middensegment en hoger segment. Het zijn projecten die op het moment van het schrijven van deze blog in verkoop zijn. Maar dat kan natuurlijk elk moment weer veranderen als er woningen zijn verkocht of nieuwe woningen en projectfases bijkomen. Projectontwikkelaars zijn achter de schermen namelijk drukdoende met het ontwikkelen van nieuw woningaanbod, maar dat heeft vaak even tijd nodig eer dat dat op de markt komt. Op dit moment zijn er dus volop nieuwbouwprojecten en (ruim 2.220) nieuwbouwwoningen waar je uit kunt kiezen ;-)

Waarom naar de NVM Open Huizen Dag?

Aan iedereen die op dit moment van plan is om (binnenkort) een nieuwbouwwoning te gaan kopen, zou ik adviseren om deze NVM Open Huizen Dag zeker in de agenda te zetten en lekker op pad te gaan langs alle nieuwbouwlocaties. Het is belangrijk om je goed te oriënteren voordat je een grote investering doet zoals het kopen van een nieuwbouwhuis. Op deze dag ontvang je waardevolle informatie van alle betrokken partijen die je alles kunnen vertellen over het project, de woningen, de bouw en natuurlijk de ligging. De ligging… niet onbelangrijk 😉

Alvast veel plezier tijdens de landelijke NVM Open Huizen Dag op 1 april 2023!


Nieuwbouw Community, minder stress in het nieuwbouwproces!