Nieuwbouw Community, voor kopers én verkopers!
26 november 2023 
4 min. leestijd

Nieuwbouw Community, voor kopers én verkopers!

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt net weer even anders en is voor veel mensen nog onbekend terrein. Om belangstellenden te enthousiasmeren voor nieuwbouw is het voor verkopers dus essentieel om van begin tot eind helder te communiceren. Niet alleen over het project en de woningen, maar zeker ook over het avontuurlijke nieuwbouwproces. Goede informatieverstrekking op het juiste moment is voor kandidaat-kopers van grote meerwaarde! Welke rol de Nieuwbouw Community (NC) hierin speelt, wat de toegevoegde waarde is van de Community-app en waarom het platform waardevol is voor kopers én verkopers vertel ik je graag in deze blog… 

Nieuwbouw kopen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt net even anders. En daarom is het raadzaam om belangstellenden goed te informeren over het kopen van nieuwbouw en ze voor te bereiden op het avontuurlijke nieuwbouwproces dat ze te wachten staat. Onbekend maakt onbemind en dat zorgt wellicht voor twijfel en onzekerheid. Juist deze groep serieuze belangstellenden heeft grote behoefte aan duidelijkheid zodat ze weloverwogen en snel een beslissing kunnen nemen.

Complete informatievoorziening

De informatie die geïnteresseerden van een nieuwbouwproject ontvangen is tegenwoordig al vele malen beter dan voorheen. Je ziet dan ook steeds meer dat belangstellenden die zich hebben ingeschreven voor een nieuwbouwproject stap voor stap worden meegenomen in het hele nieuwbouwproces. Men weet inmiddels wel dat als mensen goed geïnformeerd en betrokken worden bij het project, de bereidheid tot aankoop groter is. Oppervlakkige en algemene info is niet meer voldoende. Vandaag de dag is het heel gewoon dat belangstellenden inhoudelijk alles willen weten voordat ze overgaan tot actie. De daadwerkelijke aankoop van een nieuwbouwwoning…

Wat is de Nieuwbouw Community?

De Nieuwbouw Community is een online platform, opgericht om nieuwbouwkopers te informeren over het kopen van een nieuwbouwwoning, om ze wegwijs te maken in het nieuwbouwproces en ze tijdens dit hele proces houvast en handvatten te bieden. Zo kunnen ze het hele proces, van oriëntatie tot en met de verhuizing, relaxt doorlopen en alles tot in de puntjes naar eigen wens regelen. Geen tijdrovende zoektocht meer in het doolhof dat internet heet. Met handige tools en waardevolle info per fase zijn nieuwbouwkopers snel en altijd up to date. Want alles is op 1 plek te vinden op het moment dat ze het nodig hebben! 

Het aanbod van de Nieuwbouw Community

Voor de volledigheid volgt hier een opsomming wat de Nieuwbouw Community te bieden heeft en waar nieuwbouwkopers echt blij van worden!

 1. Het ultieme 8 stappenplan (Oriëntatie t/m Verhuizing)
 2. Uitgebreide Kennisbank met kennisartikelen per fase
 3. De Gratis Nieuwbouw (wegwijs) Gids
 4. Interessante (gast)blogs van Nieuwbouw-Experts
 5. Het E-book Thuis in Nieuwbouw inclusief checklisten
 6. De Community-app voor nieuwbouwkopers


Nieuwbouw Community, minder stress in het nieuwbouwproces!


De Community-app

Uhm, een Community-app voor nieuwbouwkopers? Wat is dat eigenlijk? Dat leg ik je natuurlijk graag even uit. Naast de website met waardevolle info en tools, heeft de Nieuwbouw Community ook nog een ander platform beschikbaar… Namelijk de Huddle Community-app! Een superhandige app op je telefoon die 24/7 bereikbaar is om te connecten met andere nieuwbouwkopers. Nieuwbouw-Genoten noem ik ze ook vaak! Inspiratie opdoen en waardevolle input delen over alles wat te maken heeft met het realiseren van een nieuwbouwwoning.

Het belang van een Community 

Een community is een online platform waar gelijkgestemden met elkaar in contact kunnen treden om ervaringen uit te wisselen die ze verder kunnen helpen in het bereiken van hun doel. Ze hebben namelijk allemaal hetzelfde doel. In het geval van de Nieuwbouw Community zijn dat Nieuwbouw-Genoten die op een relaxte manier hun eigen nieuwbouw droomhuis willen realiseren. Met behulp van waardevolle tips, inspiratie, kennis en ervaringen van anderen, kunnen zij de allerbeste keuzes maken binnen de gewenste planning en het beschikbare budget. Zo kunnen nieuwbouwkopers het nieuwbouwproces plezierig doorlopen en als minder stressvol ervaren. Mijn motto is niet voor niets… Minder stress in het nieuwbouwproces!

Wanneer instappen? 

Lid worden van de Nieuwbouw Community is op elk moment mogelijk. Maar het meeste waardevolle moment is als toekomstige nieuwbouwkopers zich al aanmelden als ze van plan zijn om nieuwbouw te gaan kopen of al iets verder in de oriënterende fase zitten. Dan zijn ze vanaf het begin betrokken en lopen ze geen enkele input mis. Dit jaar kunnen nieuwbouwkopers nog gratis toegang krijgen tot de Community als ze het praktische handboek Thuis in Nieuwbouw aanschaffen. Een hele mooie bonus!Voordelen nieuwbouwkopers

 • Ervaringsdeskundigen bij elkaar op 1 plek
 • Snel schakelen, veelal dezelfde dilemma’s
 • Landelijk en lokaal sparren
 • Direct de juiste (meerwerk)keuzes maken
 • Geen spijt en extra kosten achteraf
 • Gezamenlijk inkopen mogelijk
 • Minder stress in het nieuwbouwproces!

Voordelen nieuwbouwverkopers

 • Bieden kopers 24/7 service en online helpdesk
 • Waardevolle input van kopers uit eerste hand
 • Beleving van de klantreis helder in kaart
 • Inspringen op behoefte van kopers
 • Diensten en processen optimaliseren
 • Werkt verkoop bevorderend
 • Win–Win–Win–situatie voor alle partijen!


De Nieuwbouw Community, waardevol voor kopers én verkopers!


De nieuwbouw woningmarkt

Met behulp van de Nieuwbouw Community kunnen nieuwbouwkopers hun duurzame nieuwbouw droomhuis met minimale stress realiseren. Tijdens hun housewarming laten zij dan vaak vol trots hun nieuwe woning zien en kunnen daarmee hun vrienden, familie en kennissen enthousiasmeren om ook voor nieuwbouw te gaan. En zeker als zij het traject van begin tot eind als bijzonder prettig hebben ervaren. Dit is super waardevol voor de verkopers van nieuwbouw en bovendien zetten deze enthousiaste ambassadeurs ook meteen de nieuwbouw woningmarkt in de schijnwerpers!

De toegevoegde waarde van de Nieuwbouw Community

De Nieuwbouw Community is opgericht speciaal voor nieuwbouwkopers. Maar dat wil niet zeggen dat dit platform niet ook interessant is voor alle verkopende partijen van nieuwbouw. Het mes snijdt in dit geval aan twee kanten. Enerzijds de kopers die goed zijn voorbereid en hierdoor hun nieuwbouw avontuur binnen planning en budget relaxt kunnen doorlopen. Anderzijds de verkopers die hun diensten kunnen optimaliseren en daarmee enthousiaste kopers kunnen omzetten in heuse nieuwbouw ambassadeurs. Kortom, de Nieuwbouw Community is zowel voor kopers als voor verkopers een waardevol platform!