Zonder stress een droomhuis realiseren binnen budget?
04 juli 2023 
6 min. leestijd

Zonder stress een droomhuis realiseren binnen budget?

“Straks alleen nog even het koopcontract ondertekenen, de meerwerklijst invullen en een mooie keuken en badkamer uitzoeken.... Maar niets is minder waar! Wat veel kopers niet weten is dat het kopen van een nieuwbouwwoning en het bijkomende avontuurlijke nieuwbouwproces soms best complex, overweldigend en stressvol kan zijn. In korte tijd komt er veel op je af en mag je tijdens het hele proces allerlei keuzes maken en belangrijke beslissingen nemen. Nieuwbouwkopers liggen regelmatig wakker omdat ze twijfelen over de gemaakte keuzes en passen op het laatste moment vaak nog zaken aan. Maar hoe weet je zeker of je nu wél de juiste keuzes maakt en of je uitkomt met je budget? Keuzestress! In dit artikel lees je alles over hoe jij met meer rust én minder stress jouw droomhuis binnen budget kunt realiseren!

Welke zaken bieden rust bij keuzestress?

Tijdens het hele nieuwbouwproces moeten er allerlei keuzes worden gemaakt. De één is daar makkelijker in dan de ander. Veel nieuwbouwkopers krijgen keuzestress en zien door de bomen het bos niet meer. Een aantal zaken biedt dan rust:

  • Financieel inzicht krijgen m.b.t. koopsom, meerwerk, aankleding en inrichting
  • Wegwijs worden in het traject zodat je weet wat je kunt verwachten
  • Stap voor stap specifieke informatie tot je nemen die op dat moment nodig is
  • Handige tools gebruiken die overzicht geven en de controle voor je bewaken
  • Deskundig advies inwinnen die twijfels wegnemen en uitsluitsel bieden

Om stress te verminderen bij de realisatie van jouw droomhuis zijn onderstaande factoren voor jou als nieuwbouwkoper van belang:

  1. Beschikbare budget verdelen over de verschillende kostenposten (in het Woonwensen- en prioriteitenlijstje)
  2. Vooraf inzicht hebben in het nieuwbouwproces
  3. Een centrale plek hebben waar je relevante informatie kunt vinden
  4. Praktische handvatten ter beschikking hebben
  5. Nieuwbouw-Experts inschakelen voor de inrichting en aankleding

En het goede nieuws is dat deze quick wins heel eenvoudig en met minimale investeringen te regelen zijn. Deze zullen zeker grote impact hebben op het verminderen van keuzestress! En dat is goud waard ;-)Vertrouwd raken met aspecten nieuwbouw

Het kopen van een nieuwbouwwoning in een nieuwbouwproject werkt namelijk net even anders en brengt diverse complexe aspecten met zich mee. De woning moet immers nog gebouwd worden en dit heeft invloed op de contractvorming, financiering, planning en het budget. Er zijn dan talloze zaken waar je als nieuwbouwkoper misschien nog nooit mee te maken hebt gehad, maar waar je tijdens het hele nieuwbouwproces wel rekening mee moet houden. Voor veel mensen zijn deze aspecten nieuw, overweldigend en stressvol. Door de juiste info van de juiste experts op het juiste moment te ontvangen raak je vertrouwd met het proces, voel je je als nieuwbouwkoper gesteund, kun je weloverwogen keuzes maken, krijg je vertrouwen in een goed eindresultaat en ervaar je daardoor minder stress. Nu kun jij jouw aandacht volledig richten op alle leuke zaken om jouw droomhuis te realiseren.

Inzicht in nieuwbouwproces geeft zekerheid 

Om het complexe nieuwbouwproces relaxt te kunnen doorlopen is het ook essentieel dat je als nieuwbouwkoper meer inzicht krijgt in dit proces. Want als je weet hoe het werkt, dan is het minder stressvol. Als je weet welke stappen er genomen moeten worden, weet je wat je kunt verwachten, kun je je goed voorbereiden en alvast met bepaalde zaken rekening houden. Het ultieme 8 stappenplan voor nieuwbouwkopers is daarbij een handig hulpmiddel en biedt het hele proces meer houvast en zekerheid. Je weet precies wanneer er belangrijke deadlines op de planning staan en op welke momenten je actie moet ondernemen. Zo blijf je goed op koers en houd je controle over planning en budget omdat je weet wat er nog gaat komen. Dat alleen al geeft rust en vertrouwen!


Het belang van deskundige kennis op 1 plek

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning kunnen specifieke kennis, ervaringen van anderen, praktische tools, deskundig advies en gouden tips een wereld van verschil maken. En zeker als je dit als nieuwbouwkoper allemaal op 1 plek kunt vinden. Niet meer urenlang struinen op internet naar de juiste informatie, maar waardevolle deskundige informatie bij elkaar op 1 platform. Je hoeft het wiel dus niet zelf opnieuw uit te vinden. Stap voor stap de juiste informatie en handvatten ontvangen die je op dat moment nodig hebt. Met alle nieuwbouw-expertises bij elkaar is het hele proces goed beheersbaar, kun jij je kostbare tijd aan leuke en nuttige zaken besteden en verminder je ook nog eens het stressniveau. Win-Win-Win!

Onverwachte kosten voorkomen

Eén van de andere grote zorgen voor nieuwbouwkopers is het oplopen van onverwachte vertragingen die wellicht ook nog eens extra kosten met zich meebrengen. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen en met de juiste kennis is dat zeker mogelijk! Tijdens het bouwproces kunnen er door onwetendheid verschillende situaties ontstaan die extra kosten met zich meebrengen. Verkeerde meerwerkkeuzes, niet nagedacht over de optimale indeling, voorbereidingen voor de tuin vergeten mee te nemen, aansluitpunten op de verkeerde plek, keuze voor tijdelijke afwerking woning etc. Je wilt direct de juiste keuzes maken, weten wat je zelf wel of niet kunt doen en wat je (later) kunt uitbesteden. En zeker niet achteraf aanpassingen hoeven doen die én vertraging geven én extra geld kosten. En dan heb ik het nog niet eens over de financiële gevolgen door overmacht als bijvoorbeeld de bouw vertraging oploopt. Inzicht in het nieuwbouwproces en kennis van praktische zaken zijn dus onmisbaar. Ze helpen om financiële verrassingen te vermijden en het proces soepeler en minder stressvol te laten verlopen. Liever vooraf een kleine investering, dan achteraf hoge kosten...

Praktische en deskundige ondersteuning 

Het bouwen van een droomhuis is een geweldige ervaring maar kan door de vele andere dagelijkse bezigheden ook een stressvolle periode zijn. Het zijn vaak de praktische zaken waar je graag meer van wilt weten. Hoe kan ik bepaalde zaken het beste aanpakken, hoe hebben andere nieuwbouwkopers dat gedaan, hoe vind ik  geschikte partijen en de beste deals voor de aankleding en inrichting. Als je alles alleen moet uitzoeken dan weet je nog niet helemaal zeker of je de beste keuzes maakt en of je wel betrouwbare leveranciers inschakelt. Dat kan dan leiden tot de nodige onzekerheid en frustratie. En dat is helemaal niet nodig! Het is dan bijzonder prettig als je daarbij kunt vertrouwen op ervaringen van andere nieuwbouw-genoten en deskundig advies mag ontvangen van nieuwbouw-experts. Een waardevolle combinatie!Minimale inspanning, maximaal eindresultaat

Het kopen en realiseren van een nieuwbouwwoning is voor velen een belangrijke levensgebeurtenis. Om met minder stress een droomhuis te realiseren, kun je als onervaren nieuwbouwkoper dan best een beetje hulp gebruiken. Het goede nieuws is dat je het allemaal niet alleen hoeft te doen en niet zelf het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Met de expertise van de Nieuwbouw Community ben je met minimale inspanningen in no time bekend met het nieuwbouwproces, weet je hoe je complexe aspecten moet aanpakken, kun je onverwachte kosten en vertragingen voorkomen, vind je kwalitatieve leveranciers voor de aankleding en inrichting en blijf je op koers tijdens het hele avontuurlijke nieuwbouwproces. Het is dus zeker mogelijk om met minder stress jouw droomhuis te realiseren binnen budget. Van oriëntatie tot en met de verhuizing! 


Nieuwbouw Community, minder stress in het nieuwbouwproces!


Over Jackie

Het initiatief voor het starten van een nieuwbouw platform voor nieuwbouwkopers is ontstaan door een dilemma waar ik tegenaan liep. Aan de ene kant een geweldig nieuwbouwavontuur, aan de andere kant een overweldigend en stressvol nieuwbouwproces. Dat kan anders! Door mijn jarenlange ervaring met diverse marketing- en verkoopactiviteiten van nieuwbouwwoningen bij een innoverende projectontwikkelaar én de vele gesprekken met nieuwbouwkopers werd het hoog tijd. Met de kennis die ik heb opgedaan ken ik het nieuwbouwproces als geen ander en zo is een compleet platform ontstaan met specifieke kennis, praktische tools, een eigen online community met Nieuwbouw-Genoten en betrouwbare Nieuwbouw-Experts voor de inrichting een aankleding. Met mijn missie 'Minder stress in het nieuwbouwproces' probeer ik zoveel mogelijk nieuwbouwkopers optimaal te ondersteunen en een onbezorgd en relaxt nieuwbouwproces te bieden!

Een goede start

Ben jij van plan om binnenkort een nieuwbouwwoning te gaan kopen? En wil jij ook relaxt én binnen het vastgestelde budget jouw droomhuis realiseren? Download dan nu de gratis Nieuwbouw Gids 'Een nieuwbouwhuis kopen, hoe werkt dat eigenlijk?'. Deze wegwijs gids inclusief het ultieme 8 stappenplan mag je als nieuwbouwkoper zeker niet missen, dus doe er je voordeel mee ;-)


PS. Wil je meer weten over de Nieuwbouw Community? Bekijk dan de video 'Nieuwbouw Community in 1 minuut!'. Voor een relaxt momentje wel helemaal uitkijken... ;-)


Met relaxte groet,
Nieuwbouw Community
Jackie Berkhof